Termostatul de radiator FIBARO este un cap termostatic inteligent, ce controlează nivelul căldurii, manual sau de la distanță, dintr-o încăpere.

Folosind senzorul integrat sau extern, termostatul de radiator FIBARO reglează automat nivelul căldurii pentru a atinge temperatura perfectă fără fluctuații excesive, luând în considerare natura și volumul cubic al camerei.

Se folosește împreună cu majoritatea tipurilor de radiatoare, putand fi montat pe trei tipuri de valve termostatice. Odata montat pe valva, se calibrează automat, începând să funcționeze și să măsoare temperatura.

Prin intermediul aplicatiei FIBARO pot fi create programe pentru a gestiona cu ușurinta temperatura pe parcursul întregii săptămâni.

Mai mult, in cazul unor eventuale probleme, exista planuri de implementare a functionalitatii ce permit trimiterea unui semnal catre telefonul mobil in cazul unor modificari semnificative – de exemplu, daca temperatura lichidului din radiatoare scade semnificativ, scadere cauzata de o defectiune a sistemului de incalzire.

Când detectează fereastră deschisă pentru aerisire, căldura va fi ajustată automat pe durata aerisirii, minimizand astfel pierderile de energie.

Termostatul foloseste controlul inteligent al încălzirii și te ajută să reduci cu până la 20% consumul de energie.